preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskoga Zagreb

 > PROJEKTI  > 
Projekt „Što sve možemo učiniti sa sjemenkama i plodovima?“ na platformi

 

Naša se škola od ove školske godine uključila u projekte u sklopu eTwinning portala. ETwinning je platforma namijenjena svim odgojno-obrazovnim djelatnicima Europe preko koje njezini članovi mogu međusobno komunicirati, surađivati i razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te je dio Erasmus+ programa Europske unije u području obrazovanja i osposobljavanja mladih. 

Učenici će u sklopu projekta prezentirati svoje kreativne radove koji su tijekom školske godine  nastali u nastavnom i izvannastavnom radu iz prirode i biologije. Koristiti  će IKT tehnologije te razvijati svoje socijalne kontakte s učenicima partnerima u projektu. Škole partneri u ovom projektu su, osim iz Hrvatske, iz Portugala, Turske, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije.

Anica Banović, prof.

 


vijesti

KREATIVNI PRIKAZ PROJEKTA

Autor: Kristina Darmopil, 17. 6. 2021. 12:25

U sklopu projekta "Što sve možemo sa sjemenkama i plodovima", naši su učenici  izradili kreativni prikaz projekta - knjigu u kojoj su okupili sve radove vezane za projekt.

U projekt su uključeni učenici predmetne nastave, a knjigu su izradile učenice 7.a razreda Ana Crnogaj, Anja Čaklović, Dora Firšt i Mara Spiz pod vodstvom prof. Anice Banović, voditeljice projekta te knjižničarke Kristine Darmopil, voditeljice grafičkog uređenja.

Knjigu učeničkih radova možete pogledati na poveznici PRIKAZ PROJEKTA.

 [više]

BANKA SJEMENA

Autor: Kristina Darmopil, 16. 12. 2020. 08:53

Naši su učenici, u sklopu projekta "Što sve možemo sa sjemenkama i plodovima", dobili zadatak izabrati jednu biljku te prikupiti sjemenke plodova. Uz svaku prikupljenu sjemenku, napisan je naziv biljke, rasprostranjenost, porijeklo, koje vitamine i minerale sadrže te kako se upotrebljavaju. Tako su učenici stvorili malu banku sjemenki u našoj školi, a koje sjemenke su prikupili, možete vidjeti na slikama.


  

   

   

   

  

  

 [više]

DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Autor: Kristina Darmopil, 14. 10. 2020. 16:03

13. listopada 2020. u OŠ K. Š. Gjalskoga obilježili smo Dan zahvalnosti za plodove zemlje.

Zainteresirani učenici sedmih i osmih razreda priključili su se projektnom zadatku u okviru eTwinning projekta "Što sve možemo sa sjemenkama i plodovima". 

Učenici su dobili zadatak fotografirati sjemenke i plodove u svom okruženju, a neke od izabranih učeničkih radova možete vidjeti u nastavku.

                                                                 

    

 

   

  

   

 

 [više]

 CMS za škole logo
Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskoga Zagreb / Mlinarska 35, HR-10000 Zagreb / os-ksdjalskog-zg.skole.hr / skola@os-ksdjalskog-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju