PRIKUPLJANJE POMOĆI ZA STRADALE U POPLAVI U BiH!

lis 11, 2024

Poštovani roditelji,

Svi smo svjedoci velikih problema koju su poplave prouzročile u susjednoj nam Bosni i Hercegovini. Uvijek smo se, kao narod i kao pojedinci, ponosili našim pomaganjem onima kojima je pomoć potrebna.

Posjetila su nas dvojica učenika naše škole, učenici 8.a i 8.b razreda i upoznali da nam susjedna škole, Humanistička gimnazija organizira prikupljanje pomoči stradalima u Bosni i Hercegovini, u Fojnici, temeljem povezanosti njihovih djelatnika i gvardijana samostana u Fojnici. Učenici su predložili da i mi sudjelujemo u ovom prikupljanju pomoći i pridružimo se aktivnostima koje poduzimaju roditelji učenika, učenici i djelatnici Humanističke gimnazije.

Molimo vašu podršku u provođenju humanitarne akcije za pomoć nastradalima od poplava u Bosni i Hercegovini.

U Fojnici je poginulo nekoliko ljudi, a mnogi su ostali doslovno bez svega. Stoga se gvardijan franjevačkog samostana obratio s vapajem za pomoć. Prihvatio sam inicijativu naših učenika i voljeli bismo da se i mi uključimo, posebno zato što ćemo pomoći sasvim konkretnim obiteljima koje su najviše nastradale. Ne moram ni napominjati da niti gvardijan niti mi nećemo raditi razliku među nastradalima ni po kojoj osnovi osim po veličini nesreće koja ih je pogodila.

Zato vas molim da preko vaše djece ili osobno do utorka, 15. listopada (to je rok do kojeg Humanistička gimnazija prikuplja pomoć i organizirano je dostavlja), razrednicima pošaljete:

  • odjeću svih veličina (molim čistu, cijelu i nosivu, ne ljetnu, osim majica kratkih rukava)
  • posteljinu i ručnike (što novije i očuvanije)
  • higijenske potrepštine, osobito uloške

Naravno da je iznimno važno da skupimo i što veći iznos novčane pomoći jer tako žrtve mogu kupiti baš i točno ono što im treba. Sve vas stoga molim da sukladno svojim mogućnostima doprinesete i novčanom donacijom.

Svu prikupljenu pomoć djelatnici Humanističke gimnazije osobno odvoze u Fojnicu u srijedu, 16. listopada.

Ukoliko netko od vas može posuditi ili povoljno iznajmiti kombi kojim bi smo se poslužili to bi nam bilo od velike pomoći. Molimo vas da nas o tome obavijestite što prije možete.

Ovom pozivu prilažemo i dopis koji je uputio gvardijan samostana u Fojnici.

U njemu je naveden i žiro račun na koji možete uplatiti pomoć. Uplata novčane pomoći na taj račun nije ograničena datumom prikupljanja materijalne pomoći, već se može nastaviti i nakon tog datuma.

Molimo za vašu dvostruku potporu, potporu nastradalima i potporu hvalevrijednoj inicijativi dvoje naših učenika. Pomoć koju ćemo pružiti stradalima je jednokratna, ali važna, a potpora inicijativi i trudu naših učenika vrijedit će cijeli njihov život!

Poštovani roditelji,

molimo vas da, zbog transparentnosti, financijsku donaciju za postradale od poplava u BiH, koju prikupljamo zajedno s Humanističkom gimnazijom, ipak obavljate preko žiro računa.

Također su nas obavijestili iz Humanističke gimnazije da je prijevoz osiguran, pa se zahvaljujemo svima koji su ponudili prijevoz kombijem. Sigurni smo da ćemo u budućim akcijama ostvariti suradnju!

Hvala vam na svakoj vašoj pomoći i suradnji!

Skip to content